Straatverlichting aan? Fietsverlichting aan!

Straatverlichting aan? Fietsverlichting aan!

In heel het land start pal na de herfstvakantie de fietsverlichtingsactie. Zo ook in Brabant. Het gaat hier los op maandag 2 november.

De fietsverlichtingsactie maakt fietsers bewust van de noodzaak om goed zichtbaar te blijven. Vooral nu het weer eerder donker wordt. De actie start daarom direct na de herfstvakantie. De politie, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond, ANWB en andere organisaties/vrijwillegers controleren in alle regio’s extra op het fietsen met verlichting aan.

Daarnaast zijn er speciale acties in verschillende regio’s:

– regio Noordoost-Brabant: ansichtkaartenactie ‘Een dikke 10′ voor de bovenbouw, waarbij de basisscholen -naast een kaart die leerlingen kunnen versturen aan hun opa/oma- een lesbrief ontvangen om in de klas aandacht te besteden aan het belang van fietsverlichting. Want: straatverlichting aan = fietsverlichting aan.

– regio  GGA Metropool Regio Eindhoven (MRE):  ruim 90 actiegroepen van VVN controleren de lichten van 30.000 fietsers. En er zijn weer actiepakketten te bestellen. Hierin zitten onder meer kaarten, posters, pennen, checklists voor de fietsverlichting en een leuke beloning voor fietsers waarvan hun licht werkt.

– regio ‘s-Hertogenbosch: zwarte pieten-acties, een uitvoering van FietsAlert in Schijndel, Heusden en Vught die zich richt op jongeren/fietsverlichting/gebruik sociale media op de fiets en een filmpje over de fietsverlichtingsactie dat in november draait in de bioscopen in ‘s-Hertogenbosch en Oss.

Bron: NulVerkeersdodenBrabant

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *