KDB (Koffie Donatie Bar) is de handelsbenaming en Schenk is het koffiemerk van mij (Paul Peeman), dat ik zelf heb bedacht en opgericht. Ik ben namelijk zelf iemand die een medische geschiedenis heeft waar je helemaal akelig van word en hierdoor 80% ben afgekeurd, om zo, iets terug te willen doen voor zorgdoelen in de maatschappij waar ikzelf mee te maken heb, maar niet allen voor mijzelf maar ik zet mij ook in voor mij naaste. zoals, voor een vriend van mij, zijn zoontje dat op 11 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, de grootste nachtmerrie van iedere ouder.

Wie is Paul Peeman

Paul Peeman, 50 jaar, vanaf 2004 ondernemer in de fietsenbranche voormalig beroepschauffeur, woonachtig in Bergen op Zoom, gehuwd, 3 gezonde dochters 40 jaar ervaring als rijwielhersteller heeft, door een bedrijfsongeval in de transportsector en door medische gezondheids-redenen 80% is afgekeurd en hierdoor een initiatief is begonnen om wat voor doelen in de zorg te gaan doen. Samen met een groepje vrijwilligers is hij aan het bouwen aan 2 kdb-schenkwagens dat zijn een soort van mobiele starbucks voor Cliniclowns, Kika en Kwf dit ter nagedachtenis van Sven Nesheim het zoontje van een vriend van hem wat op 11 jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

Met zijn tweede wagen ga hij zijn eigen zorgdoelen steunen, zorgdoelen waar hij zelf mee te maken heeft. Het idee achter zijn initiatief is dat 25% per consumptie uit zijn kdb-schenkwagens ten bate komt voor doelen in de zorg. Koffie, thee, chocomelk, Slush puppie en/of ijskoffie wordt namelijk altijd gedronken.

Met de inzameling van oud ijzer, fietsenverkoop en de reparatie hiervan heb ik zelf in de jaren een aardige buffer opgebouwd samen met mijn eigen spaargeld ben ik er in geslaagd om deze wagens financieel te kunnen realiseren voor deze zorgdoelen. en is hier absoluut geen bank aan te pas gekomen. Met dit idee, waar ik al 15 jaar mee rond loop zins Sven Nesheim (11) is overleden. Ben ik de laatste vijf jaren van lieverlee spullen gaan aanschaffen om dit idee te verder te kunnen realiseren voor deze zorgdoelen.

De doelgroepen in de zorg zijn o.a. Cliniclowns, Kika en Kwf maar ook voor onderzoek naar Hart en vaatziekten, Diabetes, Reuma, Spierziekten, Zenuwziekten, Maag-, lever-, en darmziekten, Dementie, Obesitas en overgewicht.